Om Sirkunst2018-09-14T12:20:58+00:00

OM SIRKUNST

HVEM VI ER OG HVA VI GJØR

HVA ER SIRKUNST?

Sirkunst ble stiftet 23. august 2007 med støtte fra Norsk Kulturråd.

Vårt arbeid har som mål å samle det norske sirkusmiljøet og skape broer nasjonalt og internasjonalt både på det profesjonelle plan og blant sirkusskoler og amatører.

Vi er en demokratisk interesseorganisasjon for alle aktører innen nysirkus i Norge, der medlemmene har medbestemmelsesrett.

Vi ønsker å fremme utveksling blant de ulike aktørene for å spre den eksisterende kunnskap. Sammen kan vi heve kompetansen innen nysirkus som scenekunstfag og pedagogisk praksis.

Bli medlem og hjelp oss med å bygge opp et sterkt miljø for nysirkus i Norge, med en sunn utvikling for fremtiden!

VI SITTER I STYRET:

Børre Isac L'orange
Børre Isac L'orange
STYRELEDER

Børre startet med sjonglering i 2011, og kom fort inn i miljøet etter å ha dratt på flere sirkus- og sjongleringsfestivaler rundt i Europa. Nå går han grunnskolelærer utdanningen på NTNU samt, jobber som sirkuspedagog på Melhus. Børre ønsker å hjelpe til å få mer synlighet rundt sirkusmiljøet her i Norge og få det inn som et større kulturtilbud for alle som har glede av det.

Amalie Nilssen Hagesæter
Amalie Nilssen Hagesæter
Amalie jobber som instruktør og artist for Motus Studio i Bergen. Hun har drevet med pole dance i ca 10 år, aerial silks i ca 5 år, og gjør også litt aerial hoop/lyra og lollipop/lyra pole.

I 2014 tok Amalie sølv i NM i Pole Sport Elite Kvinner, noe hun gjentok i 2018 sammen med Annette i kategorien Elite Kvinner Doubles. I 2017 kom Amalie til semifinalen i Norske Talenter med aerial silks.

Chris Pettersen
Chris Pettersen
Chris jobber som sirkusartist med base i Brüssel. Han har drevet profesjonelt siden 2008 da han ble ferdig med til sammen 7 år ved forskjellige sirkusskoler i Norge, Sverige og Belgia.

Han er spesialisert innen balanse på slakke liner, men har også kompetanse innenfor blant annet objektmanipulering og luftakrobatikk.

I 2010 opptrådte Chris med sin akt på slakk line hos Cirque du Soleil i New York, i 2012 gikk han på line under avslutningsseremonien i London-OL, og i 2016 reiste han Norge rundt med Cirkus Arnardo.

Julian Sæther
Julian Sæther
Julian Sæther er formet på Trondheim Kulturskole for Sirkus og 3 år på sirkusuniversitet L’Academie Fratellini i Paris. Han er stasjonert i samme by, Paris, hvor han trener og holder på å lage egen forestilling.

Julian gjør hovedsakelig sjonglering med baller som sin spesialitet. Han opptrer for øyeblikket VOICES som er hans avgangsact ved Fratellini.

I 2018 ble Julian invitert til Taiwan for å delta på en sjongleringsbattle og fikk oppleve en helt annen kultur for sjonglering med veldig varierte stiler.

Sigrid Rønnevig
Sigrid Rønnevig
Sigrid ble bitt av sirkustreningen da hun i 1999 så Cirkus Cirkör opptre i Sandvika. Dette var gnisten som startet en 10 års reise i sirkusmiljøene i Europa. Fra Gøglerskolen i Århus til AFUK og deretter The Commedia School i København, videre til Flic i Torino og Codarts i Rotterdam. Det som tiltrekker Sigrid er hvordan det kroppslige uttrykket kan få en kunstnerisk uttrykksmåte på scenen. Gjennom sirkusutdanningen har hun alltid vært veldig opptatt av det pedagogiske perspektivet, hvordan vi lærer bort og sprer glede for sirkus. I dag jobber Sigrid med klovn, sirkustrening og ski-instruksjon.

LIK SIRKUNST PÅ FACEBOOK!

TA EN TITT I KALENDEREN

Når er neste Hepp! og Drømmefabrikken?
Når spilles det sirkusforestillinger i Norge?
Sjekk Sirkunst-kalenderen!

Ta meg til Kalenderen!

#SIRKUNST